CGX-4®: Aditiv premium pentru GPL

Curăţă vaporizatoarele şi injectoarele Elimină apa Creşte puterea Scade consumul Asigură lubrifiere Reduce emisiile

CGX-4® este un aditiv de înaltă performanţă pentru motoarele ce funcţionează cu gaz petrolier lichefiat care îmbunătăţeşte caracteristicile de ardere ale gazului lichefiat pentru a asigura o eficienţă şi o economie crescută. Injectoarele, carburatoarele şi vaporizatoarele au nevoie de întreţinere constantă, dar capacitatea de curățare a aditivului CGX-4® elimină depunerile dăunătoare şi previne acumularea viitoare de hidrocarburi cu lanţ lung şi alți contaminanți care cauzează probleme de combustie, lubrifiere inadecvată şi combustie cu preigniţie.

Caracteristici Avantaje Beneficii
Îmbunătăţirea combustiei Reduce consumul Costuri mai mici cu carburantul
Curăţă depunerile şi previne formarea altora Mai multă putere Cheltuieli mai mici de întreţinere
Elimină apa Reduce timpul de mentenanţă O maşină mai performantă, mai puternică
Asigură lubrefiere Reduce emisiile Fără dureri de cap în exploatare
Prelungeste viaţa motorului şi a componentelor
Funcţionarea în parametrii corecţi a motorului

 

Cum funcționează CGX-4®?

CGX-4® conţine compuşi care îmbunătăţesc combustia, aşadar creşte eficienţa de ardere a combustibilului. Rezultatele includ: presiuni mai mari în camera de ardere, putere crescută, economia de combustibil şi o reducere semnificativă a monoxidului de carbon, oxizi de azot şi hidrocarburi nearse din gazele de evacuare.

GPL-ul cauzează adesea o acumulare de hidrocarburi cu lanţ lung în vaporizatorul utilizat la motoarele pe gaz, dar şi în alte sisteme ale acestuia. Pe măsură ce creşte acumularea, combustibilul nu mai vaporizează eficient şi, astfel, motorul nu mai funcţionează în parametrii optimi (au loc creşteri ale consumului, ale noxelor emise pe ţeava de eşapament, întreruperi în alimentarea cu combustibil etc). Emulgatorii din CGX-4® încep să dizolve şi elimină aceste acumulări încă de la prima alimentare cu GPL aditivat. CGX4® menţine aceste “corpuri străine insolubile” în suspensie, astfel încât hidrocarburile cu lanţ lung sunt transportate prin vaporizator şi sunt arse în timpul procesului de ardere.

Un agent tensioactiv are grijă de condens şi apa liberă, găsite în cele mai multe gaze petroliere lichefiate, prin dispersarea apei şi a altor impurităţi lichide în particule de dimensiune coloidală în masa de gaz. Agentul tensioactiv le păstrează în suspensie şi în interiorul camerei de ardere, după care aceasta este expulzată în gazele de evacuare.

CGX-4® conţine un ulei care lubrifiază părţile în mişcare din partea de sus a camerei de ardere. Acest ulei nu este complet vaporizat în camera de combustie, din cauza punctului său de aprindere (218 grade Celsius). Acest lucru duce la o acoperire peliculară  a pereților cilindrilor, inelelor, şi supapelor. Alte beneficii ale acestei lubrifieri: creşterea eficienţei motorului, reducerea  temperaturii de operare, prelungirea vieţii motorului. Un alt beneficiu, în urma acestei lubrefieri, este extinderea vieţii tuturor diafragmelor, garniturilor și pieselor din cauciuc. Deteriorarea rezervoarelor de combustibil poate fi de asemenea redusă  prin aderarea acestui ulei la suprafaţa lor.

CGX-4® începe să lucreze de la prima alimentare cu GPL aditivat. Perioada în care sunt eliminate depunerile depinde de dimensiunile acestora. Odată îndepărtate aceste depuneri, CGX-4® previne formarea altora, motiv pentru care recomandăm utilizarea regulată a acestuia.

Recomandări

Veţi observa că aveţi suficientă putere astfel încât să păstraţi motorul în regimuri de turaţii mai mici. Astfel, schimbarea în trepte superioare de viteze se poate efectua mai devreme, fără să mai fie nevoie să turaţi motorul pentru a avea putere.

De asemenea, după o scurtă perioadă de tratament al motorului (4-5 alimentări complete) cu CGX-4® este posibil să fie nevoie să mergeţi la un service autorizat pentru ajustarea debitului de gaz, în sensul diminuării acestuia. Este posibil ca la unele maşini, datorită depunerilor acumulate în timp, debitul de gaz să se micşoreze din cauza acestor depuneri, iar soluţia imediată şi necostisitoare este mărirea debitului de gaz. După tratamentul cu CGX-4® este  normal să se revină la debitul corect de gaz.

CGX-4® lucrează pentru dumneavoastră şi maşina dumneavoastră.

Raţia de aditivare este de 1:2000.

Avantaje

  1. Îmbunătăţirea combustiei – reduce consumul de combustibil, oferă mai multă putere, reduce emisiile
  2. Curăţă depunerile şi previne formarea altora – reduce consumul, reduce costurile de mentenanţă, reduce emisiile
  3. Elimină apa – costuri de întreţinere mai mici, funcţionare corectă a motorului
  4. Asigură lubrefierea – prelungeşte viaţa motorului şi a rezervorului

Beneficii

A . Cheltuieli mai mici cu:

- costul de carburant

- costul de întreţinere

B.  Fără dureri de cap în exploatarea maşinii

C. O maşină mai ecologică, mai performantă, mai puternică