DSL-5® Aditiv pentru motorină

Curăţă conductele şi injectoarele
Elimină apa
Creşte puterea
Scade consumul
Asigură lubrifiere
Reduce emisiile

Multe probleme de mentenanţă pentru  motoarele diesel provin de la o calitate mai puţin adecvată a combustibilului, dar şi de la impurităţile din combustibil. Aceste condiţii pot duce la acumularea unor cantităţi mari de materii insolubile şi contaminarea cu apă prin separarea acesteia în rezervoare. Rezultatul este gelifierea combustibilului la temperatură scăzută, blocarea filtrelor şi injectoarelor, formarea unor depozite nocive pentru motor, aşadar performanţa generală a motorului scade. Pentru a face față acestor probleme, Energy Additives a inițiat un program de dezvoltare a unui aditiv care arde fără cenușă si care inhibă impurităţile din combustibil și conferă performanțe superioare motorinei. Rezultatul a fost un nou aditiv / tratament, DSL-5®, dovedit în teste de-a lungul timpului, într-o varietate de flote, în conditii grele de operare.

Caracteristici Avantaje Beneficii
Îmbunătăţirea combustiei Reduce consumul Costuri mai mici cu carburantul
Curăţă depunerile şi previne formarea altora Mai multă putere Cheltuieli mai mici de întreţinere
Elimină apa Reduce timpul de mentenanţă O maşină mai performantă, mai puternică
Asigură lubrefiere Reduce emisiile

Prelungeşte viaţa motorului şi a componentelor

Funcţionarea în parametrii corecţi a motorului

Fără dureri de cap în exploatare

Caracteristici

Ameliorator de curgere la rece

Amelioratorul de curgere la rece conţinut de DSL-5® reduce punctul de curgere al motorinei şi crește pompabilitatea şi filtrabilitatea  acesteia la temperaturi scăzute. Astfel, motoarele ce folosesc motorina tratată cu DSL-5® pornesc, funcţionează şi operează eficient în medii mult mai reci decât cele netratate. Amelioratorul conține un material care arde cu combustibil, fără cenușă, organic, nefiind dăunător procesului de ardere.

Agent de control al apei

Amestecat în DSL-5® se găseşte un agent de control al apei care ajută la eliminarea umezelii din rezervoarele de combustibil, linii și rezervoare de stocare în vrac. Picăturile de apă sunt “sparte” în particule minuscule care sunt dispersate în combustibil şi sunt eliminate în timpul arderii in motor. Astfel se previne şi apariţia ruginei, dar şi formarea de gheaţă în timpul iernii. Eliminarea apei libere opreşte, de asemenea, creşterea de micro-organisme, care formează un “nămol” ce poate bloca filtrele și injectoarele.

Dispersant

DSL-5® conţine un agent extrem de eficient de dispersare a “nămolului” și a reziduurilor de oxidare. Acestea sunt dispersate în particule cu un diametru mai mic de un micrometru, trecând astfel prin filtre şi sisteme de injecţie, fără a mai provoca probleme de înfundare.

Detergent

DSL-5® conţine un detergent puternic, care în condiţii de siguranță îndepărtează depozitele produse de combustibil, cum ar fi gume, răşini şi reziduuri de carbon. Folosirea regulată a tratamentului DSL-5®  îndepărtează şi inhibă acumularea de depozite în camera de ardere, valve și alte piese ale motoarelor. Astfel, eficiența de operare este crescută, viața motorului este prelungită, iar consumul de combustibil scade.

Îngheţare şi gelifiere

Amelioratorul de curgere la rece şi agentul de control al apei din DSL-5® vor ajuta la controlul fenomenului de îngheţare şi gelifiere la temperaturi scăzute și de coagulare, atunci când tratamentul este utilizat conform instrucţiunilor şi în mod regulat. Preveniţi problemele de iarnă înainte de începerea acesteia utilizând în mod consecvent tratamentul  DSL-5® pentru tratarea motorinei.

Fumul

Diminuarea fumului negru ce provine de la combustibilul nears. DSL-5® face ca motorina să ardă complet. Astfel economisiţi combustibil şi protejaţi mediul înconjurător.

Nevoia de DSL-5®

Există tendinţa scăderii concentraţiei conţinutului de sulf în combustibili pentru a preveni poluarea mediului înconjurător. Există ţări în care concentraţia de sulf în combustibili a fost redusă la 0, iar tendinţa generală în lume urmează acest trend. 

Scurgeri de combustibili  Utilizarea unui astfel de combustibil, în cazul nostru motorina, duce la durificarea materialului din care sunt confecţionate o-ringurile şi garniturile, datorită unei lubrefieri inadecvate. Acest lucru duce la crăparea garniturilor, iar apoi la scurgeri de combustibil şi inevitabil la cheltuieli cu înlocuirea lor.

Performanţe scăzute la temperaturi scăzute - Testele noastre de laborator desfăşurate cu astfel de combustibili cu conţinut scăzut de sulf au arătat că în aceste condiţii de operare (la rece) apar probleme majore. La acest tip de combustibil, gelifierea şi îngheţarea apar mult mai repede în condiţii de temperaturi scăzute.

Cum acţionează şi ce îmbunătăţiri aduce DSL-5®?

Compușii și ingredientele conţinute de  DSL-5® asigură o bună lubrefiere, astfel încât sunt prevenite scurgerile şi reduse cheltuielile cu mentenanţa.

DSL-5® conţine lubrifianţi de înaltă calitate care vor face mai mult decât înlăturarea pierderilor de lubrifiere. DSL-5® împiedică pătrunderea componentelor aromatice în garnituri şi previne astfel durificarea şi crăparea acestora.

DSL este utilizat în zonele cu climă extremă – rece (Alaska) şi cald (deşertul Arabiei) - de mai mulţi ani, fără probleme.